A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Володимирська дитячо-юнацька спортивна школа імені Олексія Зінкевича

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО СПОРТ

Дата: 03.06.2020 14:18
Кількість переглядів: 477

1.Виявляється, бадмінтон - один з найшвидших видів спорту. Швидкість волана польоті може досягати 270 км/год.

2.Для того, щоб збити кеглю, їй буде досить відхилення в 7,5 градусів. Тому в боулінгу сила не так важлива.

3.Спочатку бокс вважався занадто жорстоким і незатребуваним видом спорту. Тільки в 1900 він був остаточно узаконений. А з 20 століття він вважається одним з найпопулярніших.

4.Атлети-олімпійці Давньої Греції спочатку змагалися повністю оголені. Абсолютно всі олімпійські змагання припускали абсолютне оголення спортсменів. Слава богу, що таке "спортивна форма", а точніше повна її відсутність не прижилася.

5.Хто б міг подумати, що перша шайба для гри в хокей була квадратної форми. Спочатку вони виготовлялися з дерева. А потім вже сучасні шайби стали робити з вулканізованої гуми. Важить така штука 200 грамів. Для того, щоб вона не пружинила, перед грою її обов'язково заморожують.

6.Футбольні команди Іспанії "Сан-Ісідро" і "Олімпіко Карранте" були дуже незадоволені суддівством арбітра. Всі гравці оточили суддю і стали не тільки словами, а й жестами стали пред'являти свої претензії. Арбітр не розгубився і показав червону картку абсолютно всім учасникам матчу.

7.Згідно правил кінних скачок, довжина імені скакуна не повинна перевищувати 18 букв. Занадто чудернацькі довгі імена ускладнюють реєстрацію конячок та їх вимову під час змагання.

8.Перші залізні ковзани для фігурного катання з'явилися в Голландії. Створення нового типу ковзанів сприятливо позначилося на розвитку цього виду спорту. Тоді вищою майстерністю вважалося вміння зобразити незвичайну складну фігуру на льоду, зберігши красиву позу.

9.Цікавим фактом є те, що за один матч футболіст пробігає більше 10 кілометрів. А за всю кар'єру пробіг може обчислюватися сотнями тисяч кілометрів.

10.Першими в баскетбол почали грати американські студенти. Вони закидали м'яч у кошик для персиків, яка мала дно. Через це кожен раз після гола, доводилося підставляти сходи і діставати м'яч.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень